CАМ-КИНТИ® е основана през 1991 год. с предмет на дейност проектиране и производство на машини за сладкарската и хранително-вкусовата промишленост и нестандартно оборудване. Първите собствени разработки са на ръчни и полуавтоматични машини, които постепенно се модернизират в самостоятелни и отделни автоматични машини.С натрупването на опит САМ-КИНТИ® разширява продуктовата гама с производство на нови машини /нова техника/ и автоматични технологични линии за сладкарски изделия. Фирмата предлага индивидуални решения и нестандартно оборудване за различни сектори на ХВП.

    Развитие

    Успоредно с разширяването на обхвата на пазара и продукта, САМ-КИНТИ® непрекъснато развива своите производствени и човешки ресурси. През 1999 г. компанията изгради първата си собствена фабрика, а през 2005 г. е пусната в експлоатация нова производствена база с площ 8500кв.м. През 2008г., фирмата въвежда система за управление на качеството EN ISO 9001:2008.
    Оборудването, разработено от САМ-КИНТИ® има СЕ сертификат за съответствие с европейските стандарти за безопасност на храните. Компанията е утвърден лидер в производството на машини, съоръжения и технологични линии за сладкарството със сериозно присъствие на българския и международния пазар. Това се потвърждава и от редовния износ за Русия, Армения, Албания, Македония, Румъния, Сърбия, Украина, Беларус, Гърция, Унгария и др.

    To Top